+38 (04744) 3-22-26
Меню

Цікаве заняття з «Міжнародної економіки»: лекторами виступають самі студенти

Щоб активізувати навчальний процес, викладачі кафедри економіки постійно знаходяться в пошуку нових форм і методів навчання. Тому в післядень Міжнародного дня студента дали можливість студентам відчути себе викладачем, проявити свої ораторські здібності.

 Тема лекції з дисципліни «Міжнародна економіка» була присвячена  цікавій актуальній і сучасній проблемі – міжнародній міграції робочої сили. Заняття проходило в досить своєрідній формі: лекторами виступали самі студенти.

Про суть та причини міжнародної трудової міграції розказала студентка 21-ма групи Веремйова Таїсія. Вона звернула увагу на те, що міжнародна міграція – процес досить динамічний, і з початку 2000р. виросла майже на 50% і досягла 258 млн. осіб. Студентка розкрила різні причини міграції: економічні, соціальні, демографічні, політичні, воєнні, релігійні. Свій виступ вона супроводжувала цікавими фактичними та статистичними даними.

Студентка 21-ф групи Стасюк Наталія ознайомила однокурсників з соціально-економічними наслідками міжнародної міграції робочої сили для країн донорів та реципієнтів. Особливу увагу було приділено аналізу українських міграційних процесів, оскільки наша країна входить до першої десятки найбільших експортерів робочої сили.

Цікавою була презентація студентки 21-пт групи Сакович Крістіни про відомих українців за кордоном, які досягли значних успіхів в різних сферах своєї діяльності – це і наука, і бізнес, і культура.

В цілому, лекція пройшла досить цікаво. Задоволеними були всі – і лектори, і слухачі.

 

Віра Костюк,

доцент кафедри економіки