+38 (04744) 3-22-26
Меню

Науковий гурток

Засідання наукового студентського гуртка «Школа успішного бізнесу»

 

У рамках святкових заходів на честь 40-річчя заснування економічного факультету Уманського НУС 19 квітня 2016 року на кафедрі економічної теорії відбулося засідання наукового студентського гуртка «Школа успішного бізнесу» на тему «Внесок українських науковців у розвиток світової економічної думки».

У засіданні наукового студентського гуртка взяли участь студенти І-ІІІ курсів факультетів «Економіки і підприємництва» та «Менеджменту».

Студент 21 – м групи Гейко Тимофій розповів про славетну постать вітчизняної економічної науки, засновника праксеології – Євгена Євгеновича Слуцького. Гарбуз Ольга (31-е група) дослідила науковий спадок російського вченого-економіста Миколи Дмитровича Кондратьєва, життєвий шлях якого пов'язаний з Уманським національним університетом садівництва. В 1907/1908 роках Микола Дмитрович навчався в Уманському середньому училищі садівництва і землеробства на землеробському відділенні, де викладались дисципліни з економіки і організації сільського господарства. На думку Ольги, саме в Умані викладачі змогли зацікавити Кондратьєва економічною проблематикою.

Про науковий доробок видатного українського вченого-економіста Михайла Івановича Туган-Барановського, його внесок у започаткування інвестиційної теорії циклів, розвиток теорії кооперації, грошового обігу, критику економічних доктрин марксизму, розповіла Тарасюк Людмила (21-гр група).

Паламарчук Артем (21-е група) у своїй доповіді наголосив, що саме навчання в Україні справило значний вплив на становлення Семена Абрамовича Кузнеца, як економіста-дослідника. Вчений здобував освіту у місті Харків у 2-му реальному училищі, гімназії та закінчив Харківський комерційний інститут, але  лауреатом Нобелівської премії став як громадянин США.

Внесок у скарбницю світової економічної думки Сергія Андрійовича Подолинського проаналізувала Панщанна Людмила (11-о група). Студентка довела, що цей український громадський і політичний діяч, соціолог, економіст, публіцист зробив еколого-економічне відкриття світового значення.

Наприкінці засідання учасники гуртка резюмували, що в основі наукових здобутків всесвітньо відомих українських вчених-економістів лежить якісна освіта, якою славиться Україна та Уманський національний університет садівництва.