+38 (04744) 3-22-26
Меню

Не зроби помилку – збережи життя

Уже стали традиційними зустрічі студентів факультету економіки і підприємництва з лікарями жіночої консультації Уманського пологового будинку, присвячені  проблемам формування статевої культури сучасної молоді та планування сім’ї.

13 квітня у 260-й аудиторії навчального корпусу №5 викладачі кафедри економіки за сприяння Ради студентського самоврядування та деканату факультету економіки і підприємництва провели черговий просвітницько-профілактичний захід для студентів I – IV курсів на тему «Профілактика абортів серед молоді», на який були запрошені лікарі акушер-гінекологи, практичні  психологи міської «Клініки дружньої до молоді» та представник духовенства, настоятель Свято-Успенського храму м. Умані, протоієрей Вадим Паєвський.

На початку зустрічі доцент кафедри економіки Лариса Фицик зупинилася на демографічному аспекті проблеми. Вона озвучила сумну статистику про динаміку та кількість абортів в Україні, зокрема серед молоді, та підкреслила, що ці показники є набагато вищими, ніж у європейських країнах. Також була акцентована увага на вплив абортів на демографічну ситуацію у нашій країні.

На морально-етичному, духовному аспекті проблеми зупинився протоієрей Вадим Паєвський, який ознайомив студентів з церковною точкою зору на аборт, та закликав їх до відповідального ставлення до майбутнього батьківства.

Медичний аспект проблеми абортів висвітлили лікарі акушер-гінекологи Уманської жіночої консультації Наталія Ковальчук та Ольга Данік. Вони розповіли студентам про методи планування сім’ї, засоби контрацепції, наслідки переривання непланової вагітності.

Особливо вразили аудиторію та викликали подальше обговорення тематичні відеоматеріали, з якими поділилися практичний психолог «Клініки дружньої до молоді» Наталія Круглій та спеціаліст Тетяна Шевченко. Переглядаючи їх, та слухаючи коментарі лікарів, студенти мали змогу не тільки почути, але й побачити негативні наслідки абортів.

Тема зустрічі неабияк зацікавила присутніх, доказом чого були численні запитання, гучні оплески по закінчення виступів лекторів, та подарунки гостям перед Великодніми святами.

Гості ж презентували студентам факультету інформаційні матеріали, спрямовані на збереження життя ненароджених дітей, у яких міститься інформація про негативні наслідки абортів для організму жінки.

Дякуємо нашим гостям за цікаву та важливу бесіду і корисні поради, які допоможуть молодому поколінню зберегти своє здоров’я та уникнути низки помилок у майбутньому, та сподіваємося, що наші зустрічі будуть продовжуватися.

 

Лариса Фицик

доцент кафедри економіки