+38 (04744) 3-22-26
Меню

«Школа успішного бізнесу» продовжує роботу

 

Студентська наука відіграє важливу роль в житті Уманського національного університету садівництва, а особливо, коли мова йде про майбутніх економістів,  для яких подальша реалізація набутих знань є надзвичайно важливою.

На виконання цього завдання 18 жовтня 2017 року на кафедрі економіки під керівництвом доцента кафедри Людмили Смолій відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка «Школа успішного бізнесу» на тему «Україна в глобальних економічних рейтингах: здобутки та втрати».  Метою проведення засідання стала робота по дослідженню позиції країни у світі стосовно інвестиційної привабливості, конкурентоспроможності, загального економічного потенціалу тощо. До участі у заході гуртка були залучені як економісти-початківці – студенти першого та третього курсу, так і більш досвідчені студенти, що часто використовують свої знання на практиці, – магістри.

Ґрунтовні доповіді, підготовлені гуртківцями, прозвучали цікаво, чітко та лаконічно. Основним акцентом у дослідженнях студентів стала теза про те, що в глобальному контексті Україна ще не відіграє провідної ролі на світовому ринку, проте вже займає помітне місце в світовій системі координат, в першу чергу, завдяки стратегічному розташуванню, тому в перспективі інтерес до нашої країни з боку основних учасників глобального ринку зростатиме.

Керівник гуртка зосередила увагу майбутніх науковців на актуальних напрямах досліджень, що охоплюються  науково-дослідною тематикою кафедри, зазначивши, що науково-пошукова робота сприяє професійному становленню кожного з них.

Запрошуємо всіх активних на ініціативних студентів, які мають інтерес до наукової роботи, взяти участь 1 листопада 2017 року в наступному засіданні гуртка.

 

Людмила Смолій,

доцент кафедри економіки