+38 (04744) 3-22-26
Меню

Відвідання сім’ї захисника Вітчизни

14 жовтня Україна відзначає День захисника Вітчизни. Напередодні свята студенти 11- е, 21- е та 11- ке груп факультету економіки і підприємництва вирішили віддати шану родині уманчанина Олексія Курмашева, який героїчно загинув у серпні 2014 р. у смт. Комісарівка Луганської області, захищаючи свободу та незалежність України.

Олексій мав звання старшого солдата резерву, був снайпером у батальйоні оперативного призначення ім. Героя України генерала Кульчицького та мав позивний «Альпініст». 14 квітня 2014 р. він стояв у лавах перших добровольців,  яких урочисто проводжали до лав Національної гвардії жителі нашого міста, а згодом брав участь у боях, відстоюючи гору Карачун, бився під Дебальцевим.  Загинув боєць від поранень, які дістав, коли зведена група військовослужбовців Національної гвардії та Збройних Сил України вирушила на допомогу силам АТО, яка потрапила у засідку. Перед смертельним пораненням він ще встиг надати допомогу своєму важкопораненому  землякові.

За мужність та героїзм, вірність військовій присязі Олексій Курмашев посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, йому присвоєне звання «Почесний громадянин м. Умані».

Після загибелі у нього залишилася мати та дві старші сестри.

13 жовтня представники студентських груп завітали до сім’ї загиблого. Спочатку студенти віддали данину шани та поваги загиблому воїнові з хвилини мовчання та покладання живих троянд біля меморіальної таблички на стіні будинку, де він проживав. Потім  вони були запрошені у його дім. Мама Олексія Наталія Сергіївна довго розповіла про характер та захоплення свого сина у мирний час, зокрема про альпінізм та любов до японської культури,  про війну на Донбасі, показувала студентам відео, яке він знімав у зоні АТО, його особисті речі, які залишилися після смертельного поранення.

Усі були дуже зворушені почутим і побаченим та звернулися до матері зі словами співчуття та вдячності за виховання справжнього патріота. На завершення представники академічних груп вручили мамі загиблого квіти, передали  продукти харчування, канцтовари та грошові кошти, зібрані напередодні студентами та  запропонували допомогу у вирішенні побутових проблем.

Вічна пам’ять патріоту України та усім тим, хто пожертвував своїм життям, захищаючи Батьківщину. Також потрібно ніколи не забувати їх рідних.

 

 

Крістіна Караульна,

студентка 11- е групи