+38 (04744) 3-22-26
Меню

Виховний захід до Дня Гідності та Свободи

21 листопада наша країна відзначила одне з нових, але знакових свят у своїй історії – День Гідності та Свободи. Саме 21 листопада 2013 року розпочалися перші протестні акції українського студентства,  спрямовані на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини у відповідь на рішення тодішньої вади щодо припинення курсу на євроінтеграцію.

З метою належного відзначення четвертої річниці Євромайдану на кафедрі економіки була проведена зустріч студентів 11- е та 11- ма груп з активними учасниками Революції Гідності Інною Титаренко (волонтером Уманської міської волонтерської організації «Разом»), Миколою Шпірком (госпітальєром ДУК «Правий сектор»), та Сергієм Шихтом – старшим сержантом 148 Окремого гаубичного батальйону ЗСУ.

На виховний захід був також запрошений кандидат історичних наук, доцент кафедри соціально-гуманітарних та правових дисциплін, відомий громадський діяч нашого міста Іван Пахольчук, який присвятив подіям на Майдані власну збірку віршів. Звертаючись до студентства, він підкреслив, що свободу потрібно виборювати, а виборовши – відстоювати.

Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання пам’ять Героїв Небесної Сотні та полеглих на сході України.

Студенти подякували гостям за їх патріотизм, гідність та прагнення до свободи, за мирне небо над головою.

 

Лариса Фицик

канд. іст. наук, доцент кафедри економіки, куратор 11- е групи