+38 (04744) 3-22-26
Меню

Вшанування захисників Вітчизни

День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва.

Вже стало традицією, що напередодні  свята студенти УНУС організовують зустрічі з учасниками АТО та волонтерами. Ось і в цьому році, 11 жовтня, у приміщення читальної зали №1 наукової  бібліотеки відбулася зустріч студентів факультету економіки та підприємництва з військовослужбовцями  Андрієм Павленком, старшим лейтенантом, замісником командира роти по роботі з особовим складом 79 аеромобільної бригади ЗСУ, Олексієм Грабовенком, майданівцем, добровольцем, бійцем батальйону «Січ», Максимом Вакуликом, молодшим сержантом I  танкової бригади ЗСУ,  Романом Чешуріним, молодшим сержантом 30 механізованої бригади ЗСУ та відомим громадським діячем нашого міста, істориком, краєзнавцем та волонтером Леонідом Івановичем Середюком.

Організатором зустрічі стала Рада студентського самоврядування Уманського НУС та Уманська громадська волонтерська організація «Разом».

На початку зустрічі ведучі – студентки  11- ф групи курсу факультету економіки та підприємництва Швець Наталія, Мігунова Аліна, Яцюк Вікторія та студентка 21- ф групи Мороз Юлія привітали присутніх зі святом, декламували патріотичні рядки, а Горб Наталія (11- ф група) присвятила армійцям та волонтерам власний вірш.

У формі діалогу кожен з гостей  коротко розповів про себе, про службу в армії та безпосередньо про війну на Сході України. Особливо вразили студентів їх розповіді про перші місяці та роки війни, пов’язані з вкрай важкими умовами, які склалися на фронті,  незадовільним матеріально-технічним забезпеченням українського війська, боями під Луганським аеропортом, оточенням під Дебальцевим, запеклими боями з ворогом, пораненнями,  чеченським полоном, моральним тиском.

Завдяки відповідям на численні запитання студентства, спогадам військових перед молоддю формувалась чітка картина бойових дій у зоні АТО. Вони захоплювалися незламністю та патріотизмом українських воїнів та волонтерів.

У кінці зустрічі усі присутні подякували гостям та  зробили колективну фотографію.

 Можна переконливо стверджувати, що наша студентська молодь завжди  шануватиме  захисників своєї Батьківщини, а не чужої!

 

Лариса Фицик, доцент кафедри економіки,

волонтер Уманської громадської організації  «Разом»