+38 (04744) 3-22-26
Меню

Заняття з основ ринкової економіки

15 листопада в 11- Б класі ЗОШ №5 у рамках функціонування ліцейного класу з економіки відбулося чергове заняття.

Під час попередніх зустрічей учні були ознайомлені з тим, як виникла та розвивалася  економіка, для чого потрібні економічні знання. Тому тема «Ринковий механізм», яку підготували для них доцент кафедри економіки Фицик Л. А. та випускник школи,  студент 11-о групи факультету економіки і підприємництва Нікіта Циплов, викликала жвавий інтерес.

Учні ознайомилися з поняттями попиту, пропозиції, ринкової ціни, вчилися будувати криві попиту і пропозиції відповідно до наведених даних, пояснювали, як встановлюється ціна в умовах вільної конкуренції.

Потім у вигляді змагань була проведена економічна вікторина  «Надія української економіки» та інтерактивна гра «Показуха», під час якої учні  за допомогою жестів, міміки показували для відгадування своїм командам найбільш відомі категорії ринкової економіки. Було дуже весело і цікаво.

Такого роду заняття дають змогу молоді розвивати економічне мислення, зрозуміти які механізми діють в економічному житті суспільства.

Маємо сподівання, що наші зустрічі продовжаться, адже багато учнів випускних класів висловили бажання стати нашими студентами, про що свідчать і результати проведеного анкетування.

 

Лариса Фицик,

 доцент кафедри економіки