+38 (04744) 3-22-26
Меню

Засідання студентського наукового гуртка

7 жовтня 2016 року року відбулося перше засідання студентського наукового гуртка у цьому навчальному році на тему "Іван Якович Франко: митець і мислитель".  Були присутні члени наукового гуртка, викладачі, студенти. 

Іван Франко – митець та мислитель

 

Цього року в Україні святкують 160-річний ювілей Івана Франка– однієї з найяскравіших постатей в українській історії. Великий письменник, титан праці, організатор і натхненник прогресивних сил української суспільності ХІХ – початку ХХ століття Іван Франко постійно привертає увагу до себе усе нових і нових шанувальників його величезної спадщини. Адже його розум – розум геніального вченого – обіймав чи не усі галузі знання своєї епохи. Творча спадшина Івана Франка відома людям усіх континентів. На особливу увагу заслуговують наукові праці, які безпосередньо торкаються економічної теорії і практики, висвітленню актуальних економічних питань, гострих соціально-економічних проблем, господарської динаміки та трансформації.

Саме цій важливій складовій творчості Великого Каменяра було присвячено засідання наукового гуртка кафедри економіки, що відбулося 5 жовтня 2016 р. Студенти факультету економіки і підприємництва провели дослідження значення і застосування надбань генія І. Франка в сучасній національній та світовій економічній науці. Викликала інтерес слухачів доповідь Кузьмінської Крістіни (21-еп група) про внесок Івана Яковича в розвиток економічної науки та його економічні погляди. Семенда Дмитро (21-ма група) розкрив особистість І. Франка як письменника, громадського діяча та розробника української термінології, провів паралелі між його творами та нинішніми суспільно-економічними явищами та процесами.

Проведена зустріч дозволила присутнім відкрити для себе нові сторони багатогранної особистості генія та розширити уявлення про величезний діапазон його творчої спадщини.

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки