+38 (04744) 3-22-26
Меню

Акцент на академічну інтернаціоналізацію

  З початком повномасштабної війни в Україні віртуальна форма інтернаціоналізації стала головним доступним інструментом надання освіті міжнародного виміру. Забезпечуючи виконання освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка, на кафедрі економіки створюються максимально сприятливі умови для реалізації напряму інтернаціоналізації. 

Такі можливості відкриваються для студентів та науково-педагогічних працівників завдяки участі в різноманітних міжнародних проєктах, одним з яких є проєкт Ukraine Global Faculty. в межах якого закордонні професори з провідних університетів, топ-експерти та підприємці проводять онлайн-лекції для української аудиторії. Ukraine Global Faculty реалізується благодійним фондом K.FUND за підтримки Міністерства освіти і науки України.

8 грудня 2022 року студенти 31-е групи та викладачі кафедри економіки долучились до числа слухачів  лекції одного з кращих економістів світу професора Еріка Райнерта. Ерік Райнерт  є професором технологій управління та стратегій розвитку в Талліннському технологічному університеті. Значна частина його робіт присвячена викладанню та дослідженням теорії та історії нерівномірного розвитку, приділяючи особливу увагу історії економічної політики. Він дослідив понад 500 років економічної історії різних країн, щоб написати книгу "Як багаті країни стали багатими... і чому бідні країни залишаються бідними", яка видана вже 23 мовами та включена до ТОП-50 найважливіших економічних книг за останні 100 років за версією Всесвітньої економічної асоціації. Лекція професора Райнерта проводилась на тему: "How economic activities differ:  international trade as a source of underdevelopmen" («Чим відрізняється економічна діяльність: міжнародна торгівля як джерело нерозвиненості»).

16 грудня 2022 року студенти та НПП кафедри в межах проєкту мали нагоду стати учасниками онлайн-лекції старшого наукового співробітника Інституту Катона (Вашингтон) та Європейського центру міжнародної політичної економії (Брюссель) Йогана Норберга  на тему «New & improved: How innovations happen» (Новизна та покращенння: як здійснюються інновації).

Лекції можна було слухати англійською або в українському синхронному перекладі, також було передбачено можливість поставити запитання лектору в чаті під час лекції (англійською мовою).

Ми всі живемо, працюємо, навчаємося у непростих умовах, однак не перестаємо шукати та використовувати можливості для забезпечення належного рівня якості освіти. Тому очікуємо на нові лекції від проєкту Ukraine Global Faculty!

 

Людмила Смолій, гарант ОПП «Економіка»

першого (бакалаврського) рівня вищої освіти