+38 (04744) 3-22-26
Меню

Екскурсія у волонтерський штаб

Напередодні Дня захисника Вітчизни, 11 жовтня, для студентів 11- е та 11 - ке груп факультету економіки та підприємництва їх кураторами була організована екскурсія у волонтерський штаб «Разом», з яким  у студентства нашого університету на протязі останніх трьох років налагоджені тісні зв’язки. За ці важкі для нашої країни роки важко вже й перерахувати численні акції, різноманітні заходи, які проводили студенти разом з волонтерами як в університеті, так і за його межами, скільки добрих справ було зроблено для допомоги нашим воїнам, їхнім сім’ям…

Екскурсію приміщенням штабу провели волонтери Інна Титаренко, Неля Дерев’янко, Тетяна Мельник, Людмила Довгань, Юрій Бистранівський та Світлана Мазур. Вони надали детальну інформацію про соціальний склад організації, основні напрями волонтерської роботи на сучасному етапі,  показали експонати з передової, продукти харчування та речі, які приносять небайдужі уманчани для наших воїнів.

На виховну годину у штаб був запрошений наш давній знайомий, учасник АТО, старший сержант 148 Окремого гаубичного дивізіону ЗСУ Сергій Шихт, який був важко поранений під Авдіївкою у День незалежності, 24 серпня 2016 року. Рівно рік тому для лікування та реабілітації Сергія та іншого уманчанина, пораненого під Донецьком, Ігоря Касаткіна, в університеті була проведена акція, у результаті якої нам вдалося зібрати близько 14 тис. гривень, які студенти передали у штабі «Разом» батькам солдатів.

Сергій щиро подякував студентам за допомогу, та особливу увагу звернув на виховання патріотизму серед молоді, почуття гордості за свою країну, необхідності її захисту. Він запевнив усіх присутніх, що не зважаючи на важке поранення, в любий час готовий знову бути разом зі своїми побратимами не передовій.

Особливо зворушили усіх дитячі малюнки, листівки та обереги, виготовлені малечею у дитсадочках та у молодшій школі.

На завершення усі мали можливість долучитися до плетіння захисної сітки для наших воїнів.

 

Лариса Фицик,

доцент кафедри економіки,

куратор 11- е групи