+38 (04744) 3-22-26
Меню

Міжнародна мобільність студентів кафедри економіки

Крістіна Караульна, студентка освітнього рівня «магістр» ОПП «Бізнес-економіка» стала лауреатом конкурсу за освітньою програмою Study Tours to Poland, спільної ініціативи Фундації BORUSSIA, Фундації Лідерів Змін і Польсько-Американської Фундації Свободи. Навчальний візит тривав з 26 листопада до 5 грудня 2022 року.

У рамках програми учасники мали можливість ознайомитися з академічною спільнотою та неурядовими організаціями, бути активними учасниками зустрічей з лідерами громадського життя Польщі. Також студенти відвідали та взяли участь у лекція, майстер-класах, семінарах і культурних заходах у місті Щецин.

Після повернення Крістіна поділилася враженнями: «Поїздка до міста Щецин була насичена на знайомства, події та емоції. Ми не лише отримали культурний обмін з Польщею, а й познайомилися з українцями, учасниками програми, які проживають не лише в Україні, а за кордоном. Координатори проєкту, Конвент самоврядної співпраці Польща-Україна, підготували для учасників програму, насичену зустрічами, концертами, лекціями та прогулянками. За період перебування в Польщі  учасники зустрічалися з Почесним консулом України, відвідували урядові та позаурядові організації, університети і волонтерські організації. Ми давали інтерв’ю на радіо, проходили фото-квест, їздили на прогулянку до моря.

На останній зустрічі з Почесним консулом нам поставили питання: «Чи на часі проводити подібні поїздки в зв’язку з війною в Україні?».  Ми, не роздумуючи, одноголосно відповіли «ТАК!», адже післявоєнна розбудова України – наша найбільша справа, яка потребуватиме використання кращих міжнародних практик».

Алла РЕВУЦЬКА, гарант ОПП «Бізнес-економіка» другого (магістерського) рівня вищої освіти