+38 (04744) 3-22-26
Меню

Вдячність за добру справу

 З четвертого жовтня по четверте листопада в Уманському національному університеті садівництва за ініціативи Ради студентського самоврядування та Уманської громадської волонтерської організації «Разом» тривала благодійна акція «Допоможемо важкопораненим воїнам!», присвячена Дню захисника Вітчизни. ЇЇ метою був збір коштів на лікування важкопоранених уманчан – 25-річного Ігоря Касаткіна та 28-річного Сергія Шихта, воїнів 36 та 81 десантно-штурмових бригад, які у боях з розвідувальними групами ворога на Донеччині отримали множинні вогнепальні осколкові поранення.

Акція підтвердила, що університетська спільнота у такий складний для країни час не стоїть осторонь трагічних подій, які відбуваються у нашій державі, адже наш громадянський обов’язок – допомогти та підтримати бійців Збройних Сил України, всіх військових формувань, що захищають нашу Батьківщину.

 Колективними зусиллями за місяць вдалося зібрати на реабілітацію хлопців 12680 гривень. Найбільшу суму  -5  тис. гривень, зібрали студенти та викладачі факультету економіки та підприємництва, які були найбільш активними учасниками акції. Особливо слід відзначити професорсько-викладацький склад кафедри  підприємництва, торгівлі та біржової діяльності, кафедри  економіки, та студентський колектив 41 - ф групи.

Представники студради факультету, студенти 31- ф групи Щербина Наталія та Артем Цвігун разом зі студентами інших факультетів університету 4 листопада урочисто передали зібрані кошти батькам воїнів  - Віктору Касаткіну та Людмилі Шихт у приміщенні волонтерської організації «Разом».

Не можна передати їх сліз вдячності студентам за допомогу, зворушливих розповідей про своїх геройських синів на полі бою та у боротьбі з хворобою у військових госпіталях. Багато добрих слів про поранених сказали і присутні волонтери, які їх знають більше двох років.

Студенти у свою чергу щиро дякували батькам солдатів, які виховали таких героїв, передали їм найкращі побажання, зокрема швидкого видужання та мирного неба.

Від імені громадської волонтерської організації «Разом» висловлюємо щиру подяку студентам, викладачам, а також представникам деканату факультету економіки та підприємництва за допомогу у зборі коштів, адже усі долучилися до доброї справи.

Л. Фицик,

доцент кафедри економіки

волонтер Уманської громадської організації «Разом»