+38 (04744) 3-22-26
Меню

Візит студентів-економістів до Виконавчого комітету Уманської міської ради

Спеціальність «Економіка» – це професія сучасності. Адже економісти потрібні скрізь, де планують і розраховують фінанси, де контролюють витрати коштів, аналізують результати роботи підприємства. Значення професії економіста неможливо недооцінювати, оскільки він зобов’язаний розрахувати наперед значення тих чи інших економічних показників, проаналізувати динаміку розвитку підприємства, регіону, держави та застерегти керівництво від неправильних дій. Тож навчання за цією спеціальністю надзвичайно важливе та змістовне, адже передбачає поглиблене занурення у економічні процеси. 

8 жовтня 2019 року, напередодні святкування Міжнародного дня економіста, студенти спеціальності «Економіка» факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва відвідали Виконавчий комітет Уманської міської ради.

У звичайних робочих умовах заступник начальника відділу житлово-комунального господарства Валентин Загородній ознайомив студентів-економістів з особливостями забезпечення реалізації загальноміської Програми благоустрою м. Умань та інших місцевих програм у сфері житлово-комунального господарства, участі у розробленні та реалізації державних та регіональних програм у сфері житлово-комунального господарства, здійснення контролю за розробленням, погодженням, виконанням фінансових планів підприємств житлово-комунального господарства, а також участі у реалізації інвестиційної  політики в житлово-комунальну галузь.

За словами студентів, знання, отримані під час зустрічі, дали змогу зсередини зрозуміти, які механізми спрацьовують в економічному житті суспільства, як ними можна керувати, щоб досягати максимальних результатів.

 

Оксана Фротер, викладач-стажист кафедри економіки