+38 (04744) 3-22-26
Меню

Академічна доброчесність в освітньому процесі

У сучасних умовах реформування освітньої діяльності важливою передумовою забезпечення стабільного розвитку системи вищої освіти в Україні є дотримання принципів академічної доброчесності. Адже, академічна доброчесність є одним із основних елементів системи забезпечення якості вищої освіти.

З метою популяризації академічної доброчесності, 17 жовтня 2023 року на кафедрі економіки відбувся виховний захід для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 051 «Економіка» на тему: «Академічна доброчесність в освітньому процесі».

Спікером виступила доцент кафедри економіки Оксана Фротер – гарант ОП «Економіка», куратор 11-е групи, яка закцентувала увагу студентів на питаннях сутності й змісту поняття «академічна доброчесність» та дотримання принципів академічної доброчесності здобувачами вищої освіти.

Оксана Фротер розповіла про різновиди плагіату, найпоширеніші форми академічного шахрайства і відповідальність за порушення академічної доброчесності.

Студенти 11-е групи брали активну участь в обговоренні, висловлювали власні думки, пропозиції та побажання щодо створення комфортного освітнього середовища в університеті.

Після обговорення студенти дійшли до висновку, що академічна доброчесність є ключем до успіху та чесного здобуття якісної освіти, тому потрібно вчитись професійно висловлювати власну думку та покладатися на власні сили у написанні академічних текстів.

 Гарант ОП «Економіка», доцент кафедри економіки Оксана Фротер