+38 (04744) 3-22-26
Меню

Академічна доброчесність – запорука успіху магістрів

Важливою складовою освітнього процесу в Уманському національному університеті садівництва є дотримання принципів академічної доброчесності не лише в наукових дослідженнях, а й в навчальному процесі студентів. Саме обов’язковість їх дотримання обговорила доцент кафедри економіки Алла РЕВУЦЬКА зі здобувачами другого рівня вищої освіти (магістр) спеціальності 051 Економіка (ОПП «Бізнес-економіка»).

Метою заходу було сформувати у студентів уявлення про академічну доброчесність, ознайомити з основними принципами доброчесності, з видами порушень академічної доброчесності. А також ознайомити з наслідками недотримання академічної доброчесності.

Магістрам було наголошено, що в університеті діють нормативні документи щодо академічної доброчесності, яких слід дотримуватися, акцентувала увагу на заходах щодо запобігання та виявлення академічного плагіату в кваліфікаційних роботах здобувачів вищої освіти в Уманському національному університеті садівництва.

Студенти ставили запитання щодо доступних програм для самоперевірки власного наукового тексту на плагіат. Деякі учасники бесіди (Богдан КРУТАС) вже стали авторами наукової публікації та щедро ділилися власним досвідом з одногрупниками.

На кінець зустрічі гарант освітньої  програми Алла РЕВУЦЬКА надала поради з написання та підготовки до захисту кваліфікаційної роботи магістра.

Зустріч була цікавою та продуктивною. Студенти почерпнули для себе багато корисної інформації, яка стане їм в нагоді у подальшій науковій діяльності.

Людмила ПАРХОМЕНКО, доцент кафедри економіки