+38 (04744) 3-22-26
Меню

Антикорупційна освіта студентів-економістів

Корупція в університетах не тільки порушує право студентів на освіту, а й у більшості випадків спонукає порушувати закон у майбутньому. Тому, принципово й надзвичайно важливо вміти виявляти, запобігати та боротися з корупцією у закладах вищої освіти.

З цією метою, 24 жовтня 2023 року для здобувачів вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 051 «Економіка» була організована зустріч з уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції в УНУС, к.ю.н., доцентом, завідувачем кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Людмилою Машковською.

На початку зустрічі студенти-економісти ознайомились з деякими положеннями Закону України «Про запобігання корупції», зокрема щодо неправомірної вигоди, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, а також кола суб’єктів, на яких поширюється дія цього Закону.

Людмила Машковська ознайомила здобувачів вищої освіти з Антикорупційною програмою університету, розробленим планом заходів спрямованих на запобігання, протидію та виявлення корупції в Уманському національному університеті садівництва. Вона зауважила, що розроблені заходи є необхідними та достатніми для запобігання, виявлення і протидії корупції у діяльності УНУС та розповіла про Антикорупційну лінію прямого зв’язку та скриньку довіри, які є в університеті.

Студенти взяли участь в інтелектуальній антикорупційній грі «Хто і що має робити для боротьби з корупцією в університеті?», що виявилась дуже цікавою та пізнавальною. Крім того, Людмила Машковська запропонувала студентам поглибити свої знання та зареєструватися в онлайн-курсі «Корупція-off: як боротися з корупційними ризиками у вищій освіті».

На завершення заходу здобувачі вищої освіти мали змогу висловити власні думки про шкоду корупції для держави та вищої освіти, а також про необхідність постійного інформування у разі виявлення корупційних ризиків.

Щиро дякуємо пані Людмилі за цікаву та змістовну зустріч, що є дуже корисною для формування свідомих фахівців і громадян України та підвищує їх антикорупційну культуру.

 

Гарант ОП «Економіка», доцент кафедри економіки Оксана Фротер