+38 (04744) 3-22-26
Меню

Бабин Яр. Зберігати пам’ять – наша відповідальність…

29 вересня 2021 року в Україні офіційно вшановують пам’ять жертв Бабиного Яру. Рівно 80 років тому на території сучасного історико-меморіального заповідника відбулися наймасовіші в історії Києва розстріли мирного населення. Бабин Яр – це страшний символ Голокосту, нелюдської жорстокості та ненависті.

У вівторок, 28 вересня 2021 року, в читальній залі бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбувся національний урок пам’яті «Трагедія Бабиного Яру в серці українського народу». 

Захід покликаний сприяти формуванню стійкого негативного ставлення громадян до фактів дискримінації, зневаги до людської гідності та зазіхань на право на життя. відбувся захід «Бабин Яр – в серці українського народу», приурочений до 80-х роковин трагедії в Бабиному Яру.

На захід завітали студенти-першокурсники 11-е групи факультету економіки і підприємництва зі своїм куратором Людмилою Пархоменко.

Захід провели провідні бібліотекарі Уманського національного університету садівництва. Свої  виступи вони побудували на історичних фактах, підкріплених літературними джерелами, представленими на книжковій виставці «Бабин Яр – це наша незагойна рана».

Подібні уроки пам’яті дають можливість формувати у студентів національну свідомість, почуття патріотизму, толерантність, повагу до здобутків, перемог і трагічних сторінок українського народу.