+38 (04744) 3-22-26
Меню

Боротьба з тютюнопалінням: свідоме ставлення та ініціатива студентів-економістів

Ми всі знаємо про жахливий вплив на здоров'я людини такої шкідливої звички, як паління. Згідно із статистичними даними, більшість курців випробували свою першу сигарету до досягнення 12 років. Тютюнопаління на сьогодні є однією з важливих проблем, від вирішення якої залежить здоров’я населення.

В останнє десятиліття стрімко зростає питома вага молоді, яка має згубні звички. Тютюнопаління є сучасним своєрідним стилем поведінки як серед юнаків, так, на жаль, і серед дівчат. Не всі усвідомлюють, що вживання кальяну та електронних сигарет також шкодить їхньому молодому організму, сприяє розвитку цілого ряду захворювань і призводить до передчасної смерті.

З метою профілактики тютюнопаління та інших шкідливих звичок серед студентів було проведено захід-презентацію під назвою «Скажи курінню – ні».

Ініціаторами заходу виступили студенти 11-е групи спеціальності 051 Економіка, які запропоновали присутнім переглянути презентацію та відеоматеріали, що ілюстрували шкідливий вплив тютюнопаління на організм людини.

Представниця Національної поліції України Ліна Паламарчук, яка була запрошена на захід, акцентувала увагу на важливості дотримання законодавства, що регулює тютюнопаління у громадських місцях, та на відповідальності за його порушення. Адже, боротьба з тютюнопалінням стосується не лише особистого вибору, а й відображає громадську зацікавленість у збереженні здоров’я населення.

Сприяння свідомому ставленню до здорового способу життя – головна мета організації і проведення таких подій, що акцентує увагу на наслідках тютюнопаління. Відвідування заходів такого роду не лише збагачує учасників новими знаннями про шкідливість тютюнопаління, а й надихає на зміни в їхньому житті.

 Оксана Фротер, доцент кафедри економіки,  куратор 11-е групи