+38 (04744) 3-22-26
Меню

Діємо проти насильства: важливо знати кожному

01 листопада для студентів факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва проведено онлайн-зустріч у Zoom форматі з представниками мобільної бригади соціально-психологічної допомоги Надією ДЕРКАЧ і Наталією ВАСИЛЕНКО та практичним психологом університету Валентиною МАЗУРЕНКО.

Мобільні бригади соціально–психологічної допомоги працюють за підтримки UNFPA, фонду ООН у галузі народонаселення у координації з Офісом Віцепрем’єрки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерством соціальної політики України, ГО «Інноваційні соціальні рішення». Надіють психологічну допомогу; реагують на повідомлення про випадки насильства, зокрема шляхом кризового й екстреного втручання; інформують постраждалих осіб про медичні, юридичні, та інші послуги, які можна отримати для подолання наслідків насильства, а також про надавачів таких послуг, зокрема про загальні або спеціалізовані служби підтримки постраждалих осіб (притулки, кризові кімнати, денні центри та інші сервіси); роз’яснюють постраждалим особам їхні права та можливості отримання допомоги; проводять інформаційно - просвітницьку діяльність у громадах.

 На початку зустрічі Валентина Дмитрівна ознайомила студентів із явищем протидії людьми, привернула увагу молоді до гендерних проблем, питань про честь і гідність людей, розкрила причини та наслідки гендерної дискримінації, надала контактні телефони гарячої лінії громадянських організацій протидії торгівлі людьми.

Представники мобільних бригад розкрили поняття, ознаки і форми домашнього насильства, законодавчі аспекти, що передбачають відповідальність за вчинення насильницьких дій і захист постраждалих від насильства. У ході обговорення даної теми студенти отримали інформацію щодо алгоритму реагування на вчинення домашнього насильства, а також чітке розуміння необхідності формування нетерпимого ставлення до проявів насильства у суспільстві.

Звернутися до мобільних бригад, якщо необхідна консультація чи допомога з питань захисту від насильства, можна за телефонами +38(096)145 95 21 (мобільна бригада м. Умань) та  +38(099) 125 47 23 (мобільна бригада Уманського району).

Алла ОСІПОВА, куратор 11-е групи