+38 (04744) 3-22-26
Меню

Гейміфікація як сучасний освітній тренд: використання в освітньому процесі на ОПП «Економіка»

Бути критичними, упевненими і творчими, висловлювати власну думку, аналізувати, думати, критично мислити, уміти співпрацювати, учитися впродовж життя набувати здібності, які знадобляться для успішного освоєння майбутньої професії, – саме такими компетентностями повинні володіти сучасні здобувачі освіти. Розвинути подібні вміння допомагає використання інноваційного методу гейміфікації, який успішно застосовується в освітньому процесі для студентів, що навчаються на ОПП «Економіка».

На практичному занятті 21 листопада 2023 року з дисципліни "Національна економіка" на тему: «Господарський комплекс національної економіки та його відновлення» доцент кафедри економіки Алла РЕВУЦЬКА застосувала згаданий метод навчання з використанням економічної гри стратегії «Відбудуй Україну». Це економічна стратегічна настільна гра, в якій студентам випала можливість відновити економіку та промисловість сучасної європейської країни у мирний час.

Студенти 21-е та 11 к-е груп відчули себе значущою ланкою у відновленні країни світу, що стрімко розвивається, взявши сміливість відновити постраждалу від бойових дій територію України у 2022-2023 роках.

Студенти під час гри збирали ресурси, відновлювали промислові регіони, відновлювали роботу регіонального банку, навчали та наймали працівників у власному регіоні, виконували замовлення та збільшували валютний резерв.

У студентів-економістів була чудова нагода стати лідером одного з чотирьох вибраних регіонів України. Захопленню студентів не було меж, адже, граючись, вони змогли застосувати здобуті знання на практиці.

 Людмила СМОЛІЙ,  доцент кафедри економіки