+38 (04744) 3-22-26
Меню

Гостьова лекція від доктора Влодзімєжа Кедзьорека для здобувачів освітньо-наукового рівня доктор філософії зі спеціальності 051 Економіка

Започаткована на кафедрі економіки практика залучення лекторів-стейкхолдерів з іноземних ЗВО до викладання дисциплін за освітньо-науковою програмою третього рівня вищої освіти (доктор філософії) має своє продовження. За сприяння відділу міжнародних звʼязків Уманського НУС в межах викладання дисципліни «Теорії економічного розвитку» аспіранти 11 дф-е групи вдруге мали нагоду прослухати спільну лекцію професора Мазовецького державного університету в Плоцьку (Польща) Влодзімєжа Кедзьорека та доцента Людмили Смолій.

Гостьова лекція на тему «Теорія сталого розвитку» (змістовий модуль № 5), що відбулась 29 квітня,  проводилась у визначений навчальним розкладом час з використанням платформи Zoom.  Тема надзвичайно актуальна, тому характеристика історичних аспектів цілей та завдань, проблем і напрямів сталого розвитку у викладі Людмили Смолій викликала жвавий інтерес у здобувачів. З неприхованою цікавістю здобувачі слухали професора Кедзьорека, який детально розкрив специфіку імплементації концепції сталого розвитку в економічній політиці країн Європейського Союзу.

Незважаючи на дистанційний формат, лекція мала інтерактивну  форму: аспіранти впродовж заняття ставили питання лекторам в режимі реального часу, а також в чаті Zoom, що дозволило їм рефлексувати та налагоджувати  зворотній звʼязок.  Варто відзначити, що аудиторія чудово сприйняла матеріал англійською мовою й долучилась до обговорення. Такий формат заняття виявився надзвичайно корисним та побудованим на активній взаємодії здобувачів між собою та з викладачами.

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки