+38 (04744) 3-22-26
Меню

Хороша книга – це свято для душі

27 вересня, напередодні Всеукраїнського дня бібліотекаря, в аспірантській залі бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбувся виховний  захід, присвячений історії книги та бібліотечної справи.

Його організували співробітники бібліотеки Людмила Володимирівна  Тодосійчук, Тетяна Антонівна Маєвська, а також студенти 11-е та 11-ма груп факультету економіки і підприємництва.

Бібліотекарі ознайомили присутніх з історією створення книг, їх важливістю як надбання людства, а студенти 11-е групи Крістіна Караульна та Олександра Степанюк присвятили книзі віршовані рядки й розповіли про історію виникнення писемності та перших бібліотек.

Студенти 11-ма групи Таїса Веремйова, Марина Маєвська та Владислав Осадчий детально зупинилися на історії книгодрукування та історії розвитку бібліотек в Україні, зокрема, на сучасному стані бібліотечної справи, зі смутком визнаючи той факт, що бібліотеки належать до тих об’єктів, які людина знищує з особливою завзятістю.

Інформація, отримана студентами під час виховної години, була дуже цікавою і насиченою. Вони висловили думку про те, що потрібно створити більш сприятливі умови для збереження та ефективного використання книжкового фонду як національно-історичної та наукової спадщини людства.

Отож, завжди актуальною залишиться теза, що книга – це наш учитель, наставник, найближчий друг, який веде до золотої скарбниці знань, а хороша книга – це завжди свято для душі.

 

 

Лариса Фицик,

доцент кафедри економіки