+38 (04744) 3-22-26
Меню

Інформаційна зустріч студентів-економістів із представником АТ «Ощадбанк»

У рамках відзначення Дня економіста, 9 жовтня викладачами кафедри економіки факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва було організовано зустріч із головним економістом Уманського відділення № 225 АТ «Ощадбанк» в м. Умань Світланою Мазуркевич.

Зустріч проводилася для студентів спеціальності 051 «Економіка». Захід організовано з метою ознайомлення студентів із практичними навичками, відповідними професійними знаннями у сфері управління фінансовими ресурсами, аналізу й обліку, можливістю отримати відповіді на актуальні, цікаві для майбутніх фахівців питання.

Як випускник факультету економіки і підприємництва, Світлана Олександрівна приязно поділилася зі студентами досвідом працевлаштування та окреслила обов’язки та функції економіста фінансової установи. Пані Світлана відмітила, що економіст належить до ключових фахівців організації. Робота ж професіонала цього профілю полягає у структуризації ряду необхідних пріоритетів і методів отримання установою надалі максимального доходу при мінімальних затратах.

У рамках зустрічі були порушенні питання безпечного використання платіжних карт, проведення депозитних і кредитних операцій, а також підвищення рівня фінансової грамотності населення. Цікавою була інформація про продукти та послуги, які надає Ощадбанк, а також про його переваги відносно інших банків. 

У невимушеному діалозі студенти сформували портрет ідеального працівника, з’ясували вимоги роботодавців до випускників закладів вищої освіти, окреслили можливі напрями вдосконалення професійних компетенцій і самореалізації працівників банків. Нині фінансові установи мають розгалужену структуру і значну кількість напрямів діяльності. Така сфера приваблює молодих фахівців, оскільки спрямована на розкриття талантів, заохочує енергійних, активних і креативних, що повною мірою відповідає характеристиці випускника Уманського НУС.

На завершення зустрічі Світлана Олександрівна побажала студентам завжди рухатися вперед, ставити перед собою високі цілі та з легкістю досягати їх, не втрачати інтересу до навчання, використовувати час навчання в університеті з максимальною користю, цінувати знання та навички, які дозволять стати високопрофесійними фахівцями.

Завідувач кафедри, доктор економічних наук, професор Руслан Мудрак побажав гості наснаги у професійній діяльності, кар’єрного росту, успіхів і всебічної самореалізації. Руслан Петрович також відмітив, що завжди приємно, коли випускники Уманського національного університету садівництва активно рухаються щаблями професійного зростання, досягають висот і діляться досвідом зі студентами рідної Альма-матер.

 

Алла Осіпова, викладач-стажист кафедри економіки