+38 (04744) 3-22-26
Меню

Інтерактивна зустріч з питань організації запобігання і протидії корупції в Уманському НУС

3 листопада 2021 р. для студентів, які здобувають вищу освіту за спеціальністю 051 Економіка, було проведено зустріч, присвячену організації запобігання і протидії корупції в Уманському НУС.  

Що таке корупція, які її види, які причини виникнення корупції та які існують механізми її протидії – на всі ці та інші питання в інтерактивному спілкуванні відповіла Уповноважена особа з питань запобігання та виявлення корупції в Уманському національному університеті садівництва, кандидат юридичних наук, доцент Людмила Машковська.

Людмила Володимирівна поділилася інформацією про діючу в університеті Антикорупційну програму, звернула увагу присутніх на окремі аспекти, поняття та види корупційних діянь, види відповідальності за вчинення протиправних дій певного характеру та розповіла студентам про способи інформування щодо реальних випадків. Зокрема, було зазначено, що з пpивoду мoжливиx фaктiв вчинeння кopупцiйниx пpaвoпopушeнь тa кoнcультaцiй мoжнa: звepнутиcя ocoбиcтo дo Упoвнoвaжeнoгo з aнтикopупцiйнoї дiяльнocтi в УНУС; нaпиcaти пoвiдoмлeння нa вказану eлeктpoнну aдpecу;  зaлишити aнoнiмнe пoвiдoмлeння чepeз cкpиньку дoвipи, щo poзтaшoвaнa нa I пoвepci 4 кopпуcу Уманського НУС. Було наголошено нa вaжливocтi викpиття пpoявiв кopупцiї тa на  наявності пpaвoвого зaxиcту ociб, якi cтaли жepтвaми тaкoгo poду пpaвoпopушeнь.

Висловлюємо вдячність Людмилі Машковській за проведену зустріч. Переконані, що такі зустрічі-бесіди спонукають студентську молодь глибше усвідомити ступінь відповідальності за окремі вчинені діяння та робити вибір на користь закону.

 

Людмила Смолій, гарант ОПП Економіка

першого (бакалаврського) рівня вищої освіти