+38 (04744) 3-22-26
Меню

Інтернаціоналізація освітнього процесу серед студентів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 051 Економіка

Підготовка здобувачів вищої освіти із залученням фахових іноземних лекторів сприяє впровадженню прогресивних іноземних практик для більш глибокого розуміння проблематики і надає можливість здобувачам реалізувати  право на міжнародну академічну мобільність.

Студенти-магістри першого року навчання Артур БІЛОКУР та Олена ДАВИДОВА 19 липня 2023 року стали активними слухачами лекції на тему: Політична економія аграрної та продовольчої політики. Лектором якої був почесний професор сільськогосподарської та прикладної економіки Дослідницького інституту харчової та сільськогосподарської політики Університету Міссурі - Вільям Х. Мейєрс.

Під час лекції було представлено політичну економію продовольчої та сільськогосподарської політики з порівнянням між країнами, щоб стимулювати обговорення різних умов і мотивацій, які можуть пояснити відмінності між країнами в політичних втручаннях. Знайомство з різними заходами підтримки та захисту ринку, які використовуються ОЕСР (Організація економічного співробітництва та розвитку) та іншими національними та міжнародними організаціями для моніторингу втручання на ринок та укладення торгових угод. Під час лекції велику увагу лектор приділив дослідженню загроз продовольчій політики в Україні через військову агресію та проаналізував наслідки для економіки України та світу після війни. Також було запропоновано слухачам ознайомитися з інформативними джерелами стосовно проблематики. По закінченню лекції студенти отримали сертифікат про участь в даному заході.

Подібні заходи підвищують рівень підготовки здобувачів спеціальності 051 Економіка, дозволяють розвинути необхідні «soft skills», удосконалюють навички володіння іноземною мовою та розширюють можливості подальшої співпраці.