+38 (04744) 3-22-26
Меню

Лекція з гостьовим лектором-практиком для здобувачів першого (бакалаврський) рівня вищої освіти спеціальності 051 Економіка

На кафедрі економіки 2 листопада 2023 року відбулася гостьова лекція з дисципліни «Національна економіка» на тему «Демократія, економічна свобода та економічний порядок» для здобувачів другого курсу денної форми навчання першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, що навчаються за спеціальністю 051 Економіка. Співлектором стала заступник директора з маркетингу ТОВ «Уманьпиво» Яна Крижановська.

Під час викладення лекційного матеріалу були висвітлені наступні питання:

  • Сутність демократії та її місце в самоуправлінні економікою. Демократія як фактор економічного трансформування.
  • Економічна свобода і її основи. Економічна свобода виробника (продавця) і споживача (покупця).
  • Етапи становлення економічної свободи: поляризації капіталу, становлення механізму саморегулювання, деполяризація капіталу, свободи (лібералізації) руху праці, капіталу, товару.

Гостьовий лектор Яна Крижановська поділилася зі студентами основними принципами та методами роботи,  особливостями економічного маркетингу в системі управління підприємством та просування продуктів підприємства на українському ринку та за його межами.  Лекція мала інтерактивний характер із залученням студентів до обговорення. Було цікаво дізнатися про становлення та розвиток компанії «Уманьпиво», про здобутки та досягнення.

По закінченню лекції було відмічено прогресивний інноваційний формат проведення лекції, її високий науково-теоретичний і методичний рівень, актуальність і креативність. Студенти активно брали участь у лекції, наводили приклади. Лектор Алла Ревуцька та  залучений спікер-практик повністю розкрили зміст кожного питання, а мультимедійна презентація посилила зрозумілість, логічність і повноту викладення матеріалу лекції. Лекцію було проведено англійською мовою.

Гарант ОПП «Економіка» Оксана ФРОТЕР