+38 (04744) 3-22-26
Меню

Літня школа АПД – новий інструмент професійного розвитку науково-педагогічних працівників

У 2022 році перед аграрним сектором постало багато нових серйозних викликів та перспектив, зокрема пов’язаних з подальшим веденням торгівлі сільськогосподарською продукцією. Поточна ситуація не може не знайти своє відображення в процесі навчання в ЗВО, зокрема, в контексті викладання аграрної політики, економіки та суміжних дисциплін. Прагнення науково-педагогічних працівників до актуалізації знань перед початком навчального року спонукало доцентів  кафедри економіки Людмилу Смолій та Аллу Ревуцьку стати учасниками  Літньої школи в межах проєкту "Німецько-український агрополітичний діалог" (АПД). Проект підтримує Україну в питаннях розвитку сталого сільського господарства, ефективної переробної промисловості та підвищення міжнародної конкурентоспроможності відповідно до принципів ринкової та регуляторної політик та з урахуванням потенціалу розвитку, який виникає в рамках Угоди про Асоціацією між ЄС та Україною.

Проведення Літньої школи передбачало представлення німецького та міжнародного досвіду в галузі аграрної торговельної політики, зокрема в контексті євроінтеграції та пришвидшеної процедури наближення України до ЄС.

Доповідачами для участі в Літній школі АПД 2022 стали запрошені провідні українські та міжнародні експерти зі сфери управління, бізнесу, науки та освіти. Важливими партнерами Літньої школи АПД є проєкти Двосторонньої коопераційної програми (ВКР) Федерального міністерства продовольства і сільського господарства Німеччини (BMEL) в Україні, Посольство Німеччини в Україні та Київська школа економіки (KSE). Викладачі, що брали участь в заходах в межах Літньої школи, долучились до проведення інтерактивних дискусій, практичних тренінгів, круглих столів на надзвичайно актуальну тематику.

По завершенні Літньої школи її учасники підготували та презентували свої бачення подальшого використання вивченого матеріалу у своїй викладацькій діяльності та науковій роботі. Крім того, вони запропонували можливі напрямки удосконалення Літньої школи АПД у наступному році. Висловлюємо вдячність організаторам за запрошення, високий рівень організації заходу та надзвичайно насичені, корисні та цікаві  заходи!