+38 (04744) 3-22-26
Меню

Майдан – символ боротьби за свободу та гідність

В Україні наприкінці лютого вшановують учасників Революції гідності, згадують трагічні події війни на сході України. Небесна сотня стала прикладом самопожертви в ім’я вищих ідеалів, а Майдан – символом Свободи. В Умані для вшанування подвигів наших земляків-учасників, героїчних подій шестирічної давнини відкрито художньо-документальну виставку «Україна в боротьбі за свободу та гідність».

Днями студенти 11-е та 21-е груп факультету економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва разом із куратором Оксаною Фротер мали змогу ознайомитися із експозиціями виставки.

Вже майже шість років ініціатором виставки є громадський активіст, член Уманської волонтерської організації «Разом» Леонід Середюк. Цього року на виставці представлено понад 250 експонатів, серед яких: твори живопису, фотографії, платати, артефакти тощо.

Виставка є сильним нагадуванням для кожного про те, яка ціна віддана за європейський, демократичний вибір нашої країни. Молодь перейнялася шляхом уманчан, які боролися за незалежність України, змогли змінити хід історії держави, віддали своє життя, відстоюючи права і свободи українців.

Основним меседжером виставки є те, що ми, українці, маємо постійно відтворювати у своїй пам’яті початок боротьби за незалежність держави, цінуючи і дякуючи землякам, адже боротьба за свободу та волю триває і далі, забираючи людські життя…

 

Алла Осіпова, викладач кафедри економіки