+38 (04744) 3-22-26
Меню

Місце, де зустрічається минуле й сьогодення

        Національне виховання студентської молоді формується на прикладах історії становлення української державності, героїки визвольного руху, історії рідного краю.  Саме з такими аспектами розвитку Уманщини  ознайомилися студенти 11-е та 11-ек  груп факультету економіки і підприємництва в супроводі кураторів Ревуцької А.О. та Смолій Л.В. під час візиту 1 листопада 2016 р. до Уманського краєзнавчого музею.

         Експозиція музею – одного з найстаріших на Черкащині – широко висвітлює історію Уманщини з найдавніших часів до сьогоднішнього дня та природу краю. Вразила відвідувачів величезна кількість експонатів, серед яких – унікальні археологічна та нумізматична колекції, предмети декоративно-прикладного мистецтва, воєнно-історичні, історико-побутові, художні, документальні та фотодокументи.

         Надзвичайно цікава розповідь наукового співробітника музею, що супроводжувала знайомство з експозиціями, дозволила за короткий час перегорнути героїчні та трагічні сторінки історії рідного народу. Особливе зацікавлення студентів  викликала колекція старовинних ікон, а також виставка, присвячена подіям Революції гідності та сучасної війни на Сході України.

         Екскурсія до музею, що залишиться в пам'яті відвідувачів як цікава та інформативна подія,  сприятиме  вихованню в кожному з них духовно багатої особистості, формуванню національної свідомості, любові до рідної землі, свого народу, бажання працювати задля розвитку держави та готовності її захищати.

Ст. викладач кафедри  економіки Ревуцька А.О.