+38 (04744) 3-22-26
Меню

Міжкафедральний семінар «Проєкти за програмою ЄС Еразмус+: нові можливості та перспективи для ЗВО України»

27 жовтня на факультеті економіки і підприємництва Уманського національного університету садівництва за ініціативи кафедри економіки відбувся міжкафедральний семінар з проєктної діяльності ЗВО на тему: «Проєкти за програмою ЄС Еразмус+: нові можливості та перспективи для ЗВО України».

Учасниками заходу стали здобувачі вищої освіти та викладачі кафедри економіки і кафедри фінансів, банківської справи та страхування. Спікером семінару виступила координатор проєкту DEFEP: Distance Education for Future: best EU practices in response to the requests of modern higher education seekers and labor market (Дистанційна освіта для майбутнього: кращі практики ЄС у відповідь на запити здобувачів сучасної вищої освіти та ринку праці) в рамках програми Еразмус+ , к.е.н., провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків Чорноморського національного університету ім. Петра Могили Олена ФІЛІМОНОВА.

Олена Борисівна підкреслила, що нині правила Програми ЄС Еразмус+ змінені для того, щоб сприяти підтримці українських закладів і установ, освітян і вчених в умовах військової агресії рф, зокрема які переміщені в межах України або перебувають за кордоном. Оскільки росія і білорусь виключені з фінансування зазначеної Програми, можливості для України, її освіти, молоді та спорту, стали ширші.

Спікер наголосила, що серед пріоритетів Еразмус+: інклюзія та різноманітність у всіх сферах освіти, професійної підготовки, молоді та спорту; підтримка України та тимчасово переміщених українців; навколишнє середовище та боротьба зі змінами клімату; вирішення питань цифрової трансформації шляхом розвитку цифрової готовності, стійкості та спроможності; спільні цінності, активне громадянство.

Пані Олена зупинилась на можливостях в межах проєктів для закладів вищої, професійної та шкільної освіти (напрями КА1: Навчальна мобільність; КА2: Співпраця між організаціями та інституціями та Жан Моне).

Міжкафедральний семінар став чудовою платформою для глибшого розуміння Програми ЄС Еразмус+ та її актуальності для українського середовища вищої освіти.

Учасники заходу залишили захід із почуттям ентузіазму, озброєні знаннями про те, як підготувати та подати успішний проєкт для наступного конкурсу.

 

Алла Осіпова, завідувач кафедри економіки