+38 (04744) 3-22-26
Меню

Міжнародна академічна співпраця в дії: гостьова лекція доктора Анни Новацької

Реалізуючи стратегію міжнародного  академічного співробітництва з іноземними ЗВО в рамках надання освітніх послуг, 30 листопада 2021 року для студентів 2-го курсу факультету економіки і підприємництва (серед них і для здобувачів першого рівня освіти (бакалавр) спеціальності Економіка), було проведено гостьову лекцію. До викладу було запрошено  доктора Анну Новацьку,  проректора з науки і розвитку Мазовецького державного університету у Плоцьку.  

Питання, яке висвітлила лектор – «Проблема фінансового виключення в Польщі». Пані Анна окреслила масштаби проблеми, висвітлила основні причини, які зумовлюють виникнення фінансового виключення,  навела результати досліджень щодо найбільш вразливих категорій населення, які найчастіше стикаються з труднощами в доступі та використанні фінансових послуг та продуктів.

 

Доповідач окремо зупинилась на наслідках фінансового виключення, яке не дозволяє фізичним особам та субʼєктам  господарювання ефективно використовувати фінансові послуги, послуги банківської системи, страхування консалтингу, унеможливлює інвестиційну активність. Проведення лекції іноземною мовою сприяло поглибленню не лише фахових знань майбутніх економістів, а й мовних компетентностей здобувачів.

Висловлюємо вдячність доктору Анні Новацькій за професіоналізм, сучасні знання та новий, цікавий, корисний досвід не тільки для студентів, а й викладачів. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю та зустрічі в режимі офлайн!

 

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки, гарант ОПП Економіка першого (бакалаврського) рівня  вищої освіти