+38 (04744) 3-22-26
Меню

Міжнародна академічна співпраця в межах реалізації освітніх програм за спеціальністю 051 Економіка

В продовження співпраці за умовами договору  між Уманським НУС та  Академією  ім. Якуба з Парадижу у Гожуві-Великопольському (Akademia im. Jakuba z Paradyża w Gorzowie Wielkopolskim) для студентів факультету економіки і підприємництва, серед яких і здобувачі спеціальності 051 Економіка, розширюється практика проведення гостьових  лекцій на економічну тематику.

10 листопада 2021 р. за сприяння Центру міжнародної освіти та співпраці  Уманського НУС відбулася лекція за участю доктора Анни Собчак  на тему «Підприємництво».  Лектор виклала підходи до розуміння концепції та основних принципів підприємництва, акцентуючи увагу на важливості інноваційних факторів у здійсненні підприємницької діяльності; висвітлила специфіку впливу окремих аспектів впливу мікро- та макросередовища на ефективність підприємництва; охарактеризувала підходи, які рекомендується використовувати для підвищення адаптаційних можливостей підприємств в умовах мінливості внутрішнього та зовнішнього середовища з урахуванням існуючих ризиків. Тематика лекції виявилась надзвичайно актуальною та пізнавальною для слухачів, дозволяючи застосувати міждисциплінарний підхід в засвоєнні навчального матеріалу.

Здобуття освіти в умовах пандемії накладає свої обмеження на можливості забезпечення академічної мобільності, однак альтернативний  її варіант – віртуальна мобільність – дає можливість запропонувати переваги міжнародної освіти ширшому колу студентів та викладачів; розвинути практику міжнародного співробітництва у сфері запровадження викладання та навчання, виконуваного через онлайн інструменти. 

Щиро вдячні польським партнерам за пізнавальну та цікаву лекцію!

 

Людмила Смолій, гарант ОПП Економіка