+38 (04744) 3-22-26
Меню

Міжуніверситетський науково-дискусійний семінар «Функціонування національної економіки в умовах військової агресії та її відновлення в післявоєнний період»

27 квітня 2023 р. на кафедрі економіки було проведено науково-дискусійний семінар «Функціонування національної економіки в умовах  військової агресії та її відновлення в післявоєнний період». Науковий захід відбувався у дистанційному форматі – онлайн з використанням платформи Zoom, що дозволило взяти участь в ньому значній кількості науковців з декількох університетів.

Цьогоріч до участі в семінарі поряд з науково-педагогічними працівниками кафедри та здобувачами вищої освіти спеціальності 051 Економіка долучилися й науковці Одеського державного аграрного університету та Одеського національного технологічного університету.  Така співпраця відбулася  в  межах виконання умов угоди про співпрацю, укладену нещодавно між університетами.

Обговорення  гострих проблем національної економіки, що постали внаслідок війського вторгнення  до України, стосувалось особливостей функціонування бізнесу та розвитку підприємництва в умовах воєнного стану; розвитку аграрного сектору України в умовах військової агресії: стану та проблем розвитку зовнішньоекономічної діяльності в контексті мілітарного впливу; соціально-демографічних аспектів забезпечення розвитку національної економіки; соціальної відповідальності бізнесу в умовах сучасних викликів та загроз.

Важливим здобутком семінару є створення майданчика для обговорення шляхів відновлення України в повоєнний період, налагодження співпраці між вченими, вироблення загальних підходів щодо вирішення обговорюваних проблем.

 

Людмила Смолій, доцент кафедри економіки