+38 (04744) 3-22-26
Меню

Мрії збуваються у наполегливих!

Вітаємо! Екзаменаційна комісія із захисту кваліфікаційних робіт по спеціальності «Економіка» присвоїла кваліфікацію магістра з економіки черговим випускникам факультету економіки і підприємництва. Захист, який відбувався із запрошенням стейкхолдерів – начальника управління праці та соціального захисту населення Уманської РДА Ярошевича Олега Яковича та студента 21м-е групи Похитайла В., проходив конструктивно, зацікавлено, доброзичливо.

Тематика магістерських робіт була представлена досить широко – від демографічних та екологічних проблем, продовольчої безпеки в глобальній економіці  до ефективності  функціонування зернового підкомплексу в Україні.  

Наукові дискусії супроводжували весь процес захисту. Особливий інтерес викликала тема «Пріоритетні напрями протидії впливу старіння населення на структуру економіки України» магістра Дишканта Сергія Анатолійовича, де активну участь в обговоренні взяв Олег Якович, який  висловив свої практичні погляди на проблему.

Доповідь на тему «Зернопродуктовий підкомплекс АПК України: стан та напрями розвитку» магістра Клименка Олександра Сергійовича та відповіді на поставлені питання дали підстави членам екзаменаційній комісії бути впевненими, що аграрний сектор отримав ще одного висококваліфікованого спеціаліста в цій сфері.

Шляхам вирішення екологічних проблем присвятив свою магістерську роботу Похитайло Володимир Сергійович. Доповідь викликала жваве обговорення, адже економічний розвиток породжує сьогодні такі негативні наслідки, які загрожують подальшому поступальному руху не лише окремих суб’єктів, а цивілізації в цілому.

Цікаву роботу представив магістр Смолій Василь Володимирович, адже тема «Напрями забезпечення продовольчої безпеки України в умовах глобалізації» є досить актуальною в сучасному світі. До речі, Василь Володимирович має вже агрономічну освіту після закінчення нашого університету і досить успішно працює в аграрному бізнесі. Проте, життя ставить нові вимоги до сучасного спеціаліста, що і спонукало його одержати магістерську освіту на кафедрі економіки, поглибити свої економічні знання для реалізації їх у складному  аграрному виробництві.

                                

Середній бал захисту магістерських робіт – 4,50, що вказує на високий рівень підготовки майбутніх економістів.

Ми щиро вітаємо наших випускників та бажаємо, щоб набуті знання стали для них тим дороговказом, який дозволить підкорити омріяні вершини, принести добробут в їхні сім’ї та забезпечити процвітання України.

 

В. С. Костюк, гарант освітньої програми

А. А. Осіпова, секретар екзаменаційної комісії