+38 (04744) 3-22-26
Меню

Наукові комунікації іноземною мовою – спосіб удосконалити мовну компетентність здобувачів освіти

Здатність презентувати та обговорювати одержані результати наукових досліджень іноземною мовою в усній та письмовій формі, розуміти англомовні наукові професійні тексти є надзвичайно актуальною в сучасному глобалізованому світі. Усвідомлюючи це, здобувачів вищої освіти зі спеціальності  051 Економіка систематично беруть участь в різноманітних наукових заходах, що проводяться на іноземній мові.

Однією з таких активностей стало міжкафедральне засідання студентського наукового гуртка, організоване на факультеті економіки і підприємництва.

До презентації результатів наукових досліджень цього разу долучилась здобувачка другого (магістерського) рівня вищої освіти, студентка 11 м-е групи Олена Давидова, розкривши  тему «Adaptation of Circular Economy Principles to Waste Management in Ukraine» (науковий керівник – к.е.н., доцент Алла Ревуцька).

Доповідачка запропонувала слухачам доповідь англійською мовою, окресливши рекомендації щодо переходу від традиційної (лінійної) до циркулярної економіки в Україні, враховуючи кращі європейські практики.

Значимість та важливість заходу засвідчилась значною кількістю учасників, що з великим зацікавленням ознайомились з науковими здобутками здобувачів освіти.

Засідання стало майданчиком для забезпечення наукової комунікації, висвітлення нових ідей і підходів до вирішення важливих наукових проблем, а також удосконалення мовних компетенцій.  

Людмила СМОЛІЙ, к.е.н., доцент