+38 (04744) 3-22-26
Меню

Науковий дискусійний семінар «Медична реформа: суть та соціально-економічні наслідки»

Карантинні обмеження  не зупинили освітній та науковий процес на кафедрі економіки, змінилася лише його форма. Між викладачами та студентами налагоджено постійний контакт. Новим форматом дистанційного спілкування стала online участь у наукових заходах. 

11 листопада  науково-педагогічні  працівники кафедри економіки  та студенти спеціальності 051 «Економіка», використовуючи для віддаленої роботи можливості й ресурси платформи Zооm, зібралися задля обговорення актуальної на сьогодні проблеми, що стосується соціально-економічних наслідків медичної реформи в Україні.

Організаторами наукового дискусійного семінару  «Медична реформа: суть та соціально-економічні наслідки» стали викладачі кафедри економіки. Головою оргкомітету семінару виступив доктор економічних наук, професор, завідувач  кафедри економіки Мудрак Руслан Петрович, а членами – представники цієї ж кафедри.

Зі вступним словом та власними науковими розробками із зазначеного питання до присутніх звернулися: д. е. н., професор Мудрак Руслан Петрович, к.е.н., доцент Костюк Віра Степанівна. Також результати наукових досліджень та відеопрезентації представили і студенти-економісти. У виступах акцентувалась увага на основних напрямах і пріоритетах реформування системи охорони здоров’я; було висвітлено міжнародний досвід реформування системи охорони здоров’я. Окремим предметом для дискусії стало питання соціально-економічних наслідків медичної реформи в Україні.

Підбиваючи підсумки наукового семінару, доктор економічних наук, професор Мудрак Руслан Петрович наголосив на винятковій важливості проведення подібних заходів, адже участь у них сприяє формуванню свідомості та мислення сучасного молодого науковця.

 

Людмила Смолій, керівник студентського

наукового гуртка кафедри економіки