+38 (04744) 3-22-26
Меню

Не згасне в серці пам’яті свіча…

Українська історія містить сторінки, які є не тільки болісними, але й неможливими до забуття. Протягом понад півстоліття українцям було заборонено згадувати про трагічні події Голодомору – радянська влада вживала заходів для знищення будь-яких свідчень і жорстоко карала тих, хто осмілювався згадати про це.

28 листопада 2023 року здобувачі вищої освіти першого (бакалаврського) рівня спеціальності 051 «Економіка» 11-е групи спільно з куратором Оксаною ФРОТЕР, були присутні на заході присвяченому Дню пам’яті жертв Голодоморів в Україні під назвою «Не згасне в серці пам’яті свіча». Історичний екскурс провела Наталія  ОЛЕЙНІЧЕНКО, заступник директора бібліотеки Уманського національного університету садівництва.

Під час заходу представлено найновіші історичні дослідження щодо цієї проблеми, а також знайомство із діяльністю Українського інституту національної пам’яті та музею Голодомору. Велика увага була приділена питанню визнання Голодомору геноцидом українського народу на міжнародному рівні.

Звернення до трагічних сторінок історії України робить нас міцнішими, допомагає кожному зрозуміти, хто ми є насправді. Це дозволяє визначитися з тим, яким чином крокувати вперед, як залишатися вірними патріотами своєї рідної України і як не зрадити своїх предків, які віддали своє життя заради нас. Нам важливо не відступити, бути активними в теперішньому часі, коли доля України знову визначається кожним з нас.

Плине час, проте трагедія тих років і надалі вражатиме серця людей та завжди буде об’єднувати всіх живих спільними спогадами, однією тяжкою втратою й однією спільною надією.

Учасники заходу вшанували пам’ять мільйонів невинно загиблих хвилиною мовчання…

 

Оксана Фротер, доцент кафедри економіки,  куратор 11-е групи