+38 (04744) 3-22-26
Меню

Неформальна освіта – невід’ємна частина навчання для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 051 Економіка

Неформальна освіта сьогодні є невід’ємною частиною процесу навчання в Україні. Все більше просвітницьких організацій пропонують семінари, тренінги, майстер-класи, воркшопи тощо. Значна кількість освітніх ресурсів є безкоштовними, що відкриває та збільшує можливості дистанційної участі саме здобувачів вищої освіти у неформальній освіті.

Викладачі кафедри економіки постійно знайомлять здобувачів із сучасними онлайн-сервісами та платформами, заохочуючи молодь приймати активну участь у різноманітних заходах, адже сьогодні неформальна освіта є одним із напрямів професійно-особистісного становлення майбутніх фахівців в галузі економіки, позитивно впливає на формування їх загальних і фахових компетентностей, дозволяє поглибити знання, удосконалити вміння й навички.

Здобувачі другого курсу факультету економіки і підприємництва (в тому числі і студенти, що навчаються за спеціальністю 051 Економіка) активно попрацювали на платформі освітніх послуг Prometheus та вчергове підтвердили, що успіх у навчанні та особистісний розвиток досягається крок за кроком і має ціну тоді, коли побудований особисто, своїми зусиллями, знаннями й уміннями. Наполегливість дій починається із наполегливості поглядів, з чим добре знайомі здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти.

Впродовж третього семестру навчання студенти отримали сертифікати з таких курсів: «Думай інакше: зламай перешкоди на шляху до навчання та відкрий свій прихований потенціал», «Психологія стресу та способи боротьби з ним», «Як знайти роботу своєї мрії».

Успішно виконані здобувачами завдання курсів є підтвердженням отриманих знань з економічної психології та формування власного шляху до успіху у своїй професії.

Алла РЕВУЦЬКА, доцент кафедри економіки