+38 (04744) 3-22-26
Меню

Неформальна освіта – невідʼємна складова освітнього процесу

Визначальна характеристика неформальної освіти полягає у тому, що вона є додатком, альтернативою або доповненням до формальної освіти у процесі навчання людини протягом всього життя. Неформальна освіта – це можливості  для саморозвитку, самореалізації; для здобуття нових знань і практичного досвіду; для пошуку мотивації в навчанні. Визнання результатів навчання, отриманих у неформальній освіті передбачає підтвердження того, що здобувач досяг результатів навчання, передбачених освітньо-професійною програмою, за якою він навчається. Такою можливістю скористались студенти 11-е та 11 мб-е груп Дульський Максим, Ілона Морозюк та Любов Фетісова, що здобувають вищу освіту на освітньо-професійній програмі  «Економіка». Завершивши навчання на онлайн-курсах, здобувачі отримали сертифікати, що підтверджують отримання ними відповідних компетентностей.

Розширення застосування неформальної освіти на освітньо-професійній програмі «Економіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти  є корисним для підвищення можливостей гнучко та швидко реагувати на потреби ринку праці та послуг, задовольняючи вимоги роботодавців і доповнюючи освітні пропозиції, а також для зростання мотивації здобувачів до підвищення рівня знань, отриманих під час навчання за освітньою програмою.

 

Людмила Смолій, гарант освітньо-професійної програми «Економіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, доцент кафедри економіки