+38 (04744) 3-22-26
Меню

Неформальна освіта – нові можливості

Неформальна освіта відкриває можливості для саморозвитку та самореалізації, здобуття нових знань і практичного досвіду, а також для пошуку мотивації та натхнення. Якщо такі можливості існують, їх важливо використовувати на повну. Неформальна освіта – це процес здобуття освіти, що не обмежений конкретним місцем, часом або формою навчання і не включає в себе отримання документів про освіту державного зразка.

До сфери неформального навчання, що реалізується в Уманському національному університеті садівництва на кафедрі економіки, належать сертифікатні програми, що мають практичні короткострокові цілі. В основному, таке навчання передбачає здобуття актуальних теоретичних і практичних знань, оволодіння сучасними методами вирішення професійних завдань, підвищення рівня професійної компетентності та самостійний розвиток.

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти спеціальності 051 Економіка, студенти 41-е групи Богдан МИЗЮК, Катерина РУДЬ і Назар ШЕЙХ-АБДІН скористалися такою можливістю та пройшли навчання на платформі масових відкритих онлайн-курсів Prometheus.

Протягом п’яти тижнів курсу «Візуалізація даних» здобувачі вищої освіти мали змогу дізнатися про методи візуального представлення даних. Адже, для фахівця-аналітика вкрай важливим є вміння представити, візуалізувати результати свого аналізу так, щоб це найкраще сприймалось іншими людьми, які часто не є фахівцями в цій галузі.

Даний курс ознайомив із тим, як ефективно використовувати сучасні аналітичні інструменти та інфографіку для аналізу складних, масових соціально-економічних явищ і процесів. Здобувачі вищої освіти мали змогу навчитись приймати обґрунтовані рішення на основі попередньої обробки даних та їх інтерактивної візуалізації.

Колектив кафедри економіки цінує освітні здобутки студентів та підтримує у прагненні дослідження сучасних економічних процесів.

  Оксана ФРОТЕР, гарант ОПП «Економіка» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти