+38 (04744) 3-22-26
Меню

Неформальна освіта – важливий елемент безперервної освіти

Навчання у сфері неформальної освіти є важливим доповненням знань, отриманих у сфері формальної освіти. Найчастіше неформальна освіта спрямована на отримання кваліфікацій, що не входять до переліку кваліфікацій формальної освіти. Тому головне призначення неформальної освіти для здобувачів вищої освіти у формальній сфері – розширення кваліфікаційних рамок відповідних рівнів вищої освіти, надання здобувачам можливості ознайомитись з альтернативними точками зору на важливі соціально-економічні події, явища, процеси, формування у них критичного мислення, суттєве збільшення кількості отриманих знань із переходом у нову якість – формування висококваліфікованих наукових і науково-педагогічних працівників, які б відповідали європейському рівню, стилю, якості освіти та результативності наукової діяльності, були спроможні генерувати й забезпечувати трансфер сучасного знання, задовольняти попит у галузі науки й освіти.

Переслідуючи саме такі цілі, аспірантки кафедри економіки Холявіцька Каріна і Сочінська Марія пройшли курс дисципліни «Академічна доброчесність в університеті» в обсязі 0,1 кредити ЄКТС на платформі неформальної освіти «ВУМ online», що підтверджено відповідними сертифікатами.

Колектив кафедри економіки вітає Холявіцьку К. і Сочінську М. із опануванням іще однієї сходинки, що веде їх до здобуття омріяного наукового статусу – доктор філософії з економіки, і бажає подальших успіхів у навчанні та наукових дослідженнях.

Гарант освітньо-наукової програми «Економіка»,

д.е.н., професор, зав. кафедри економіки Р.П. Мудрак