+38 (04744) 3-22-26
Меню

Обговорення сучасних аспектів імплементації принципів академічної доброчесності в практику діяльності ЗВО

25 жовтня 2023 року за підтримки Міністерства науки і освіти України відбувся круглий стіл «Академічна доброчесність: досвід, практики, виклики, поступи», до якого доєдналися викладацький і студентський колективи кафедри економіки.   Пряма трансляція здійснювалася на Youtubе-каналі КПІ імені Ігоря Сікорського.

 Під час заходу прозвучали доповіді:

  •  «Академічна доброчесність як стандарт поведінки і безумовна вимога часу», Олена Рижко, доктор наук із соціальних комунікацій, професор кафедри видавничої справи та редагування Навчально-наукового інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка;
  • «Політики академічної доброчесності, відкритої науки та штучного інтелекту в ЗВО: як забезпечити ефективну взаємодію?», Артем Артюхов, член Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, керівник Групи сприяння академічній доброчесності Сумського державного університету;
  •  «Імплементація принципів академічної доброчесності в практику діяльності університетів. Проблеми та шляхи вирішення», Анатолій Мельниченко, проректор КПІ ім. Ігоря Сікорського.

 

З огляду на виклики та складність сучасного академічного середовища, цей круглий стіл є свідченням непохитної відданості академічної спільноти України принципам академічної доброчесності. Це заклик до дії, обіцянка продовження співпраці та спільна відданість дотриманню найвищих стандартів етичної науки в прагненні до знань.