+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підсумки роботи секції «Економіка» Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 100-річчю від дня народження видатного вченого І. М. Карасюка

Проведення Всеукраїнської студентської наукової конференції в Уманському національному університеті садівництва стало доброю традицією. Проведення таких заходів є надзвичайно важливим для апробації наукових досліджень студентів та отримання ними  навичок ведення наукової дискусії. Цьогоріч захід було приурочено 100-річчю від дня народження українського вченого в галузі агрономії, професора Івана Маркіяновича Карасюка.  

20 квітня 2023 р. на кафедрі економіки відбулася презентація  досліджень здобувачів першого та другого рівня вищої освіти в рамках засідання наукової секції. Робочими мовами проведення конференції були українська та англійська.

Доповідачами було продемонстровано ґрунтовну теоретичну підготовку та навички для проведення наукових досліджень. Виступи учасників секційного засідання відзначалися ґрунтовним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. Тематика доповідей була присвячена: ролі інновацій у розвитку бізнесу; аналізу розвитку ринків; формуванню та відтворенню трудового потенціалу; аспектам зовнішньоекономічної діяльності та ін.  Доповіді окремих здобувачів були презентовані англійською мовою.

За підсумками роботи конференції опубліковано збірник тез, насичений актуальними та цікавими дослідженнями, науковими здобутками, які об’єднали доробки здобувачів за різними тематичними напрямами.

 

Людмила Смолій, керівник наукового гуртка кафедри економіки