+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підсумки роботи секції «Економіка» Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 135-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі селекції і насінництва І.М. Єремєєва

Всеукраїнська студентська наукова конференція проходить в Уманському національному університеті садівництва щорічно вже багато років поспіль. Важливість проведення таких заходів для апробації наукових досліджень студентів та отримання ними  навичок ведення наукової дискусії складно переоцінити. Цьогоріч захід було приурочено 135-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі селекції і насінництва І.М. Єремєєва.  

31 травня 2022 р. на кафедрі економіки відбулася презентація  досліджень здобувачів освіти в рамках засідання наукової секції. Робочими мовами проведення конференції були українська та англійська.

Впродовж роботи секції доповідачами було продемонстровано ґрунтовну теоретичну підготовку та навички для проведення наукових досліджень. Доповіді учасників конференції відзначалися новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. До обговорення активно долучалися студенти та викладачі.  Молоді дослідники підняли ряд актуальних наукових питань: висвітлення тенденцій формування ринку органічної продукції (доповідач Караульна Крістіна, 11 м-е група), енергетичної безпеки України (доповідач Дульський Максим, 21-е група), напрямів екологізації сільськогосподарського виробництва та принципів функціонування  аграрного сектору на засадах «зеленої економіки» (доповідачі Кабацюра О.О. 11 м-е група), окреслення пріоритетів розвитку аграрного сектору України в умовах адаптації  до вимог ЄС (доповідач Маринчук Вікторія, 11 м-е група) та інших. Доповіді Максима Дульського та Крістіни Караульної   були презентовані англійською мовою.

Плідний обмін думками та позитивний настрій, традиційні для проведення студентської конференції, стали черговим кроком у процесі долучення юних дослідників до економічної науки. 

 

Людмила Смолій, керівник наукового гуртка кафедри економіки