+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підсумки роботи секції економіки Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 150-річчю від дня народження видатного вченого І.І. Корабльова

Всеукраїнська студентська наукова конференція проходить в Уманському національному університеті садівництва щорічно вже багато років поспіль.  Важливість проведення таких заходів для апробації наукових досліджень студентів та отримання ними  навичок ведення наукової дискусії складно переоцінити.  22 квітня 2021 р. на кафедрі економіки відбулася презентація  досліджень в рамках засідання наукової секції.

У науковому заході, який проходив на платформі Zoom. взяли участь 10 студентів,  впродовж роботи секції було заслухано  і обговорено 8 наукових доповідей студентів. Доповідачі продемонстрували ґрунтовну теоретичну підготовку та навички для проведення наукових досліджень, а також виявили справжню зацікавленість щодо участі у подібних заходах.

Доповіді учасників конференції відзначалися новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. До обговорення активно долучалися студенти та викладачі.  Молоді дослідники підняли ряд актуальних наукових питань: висвітлення напрями грошово-кредитної політики України (доповідач Караульна Крістіна, 41-е група), діджиталізації агропромислового комплексу України (доповідач Рудь Катерина, 11-е група), роль соціальних інвестицій в державній  економічній політиці (доповідач Рабинюк Анна, 21 к-е група). Жваву дискусію серед присутніх викликати доповіді, що були присвячені важливим проблемам захисту інтелектуальної власності (доповідач – Луценко Наталія, 11 м-пт група), трансформації відносин власності (доповідач Шейх-Абдін Назар, 11-е група), а також проблемі впливу державного боргу на розвиток країни (доповідач Репіченко Анна, 41-е група).

За результатами виступів конкурсна комісія відзначити кращі доповіді:

І місце

Рудь Катерина Сергіївна  (11-е група),

науковий керівник к.е.н., доцент Ревуцька А.О.

ІІ місце

Рабинюк Анна Олексіївна (21 к-е група),

науковий керівник к.е.н., доцент Костюк В.С.

ІІІ місце

Шейх-Абдін Назар Мустафович (11-е група),

науковий керівник к.е.н., доцент Ревуцька А.О.

Плідний обмін думками та позитивний настрій, традиційні для проведення студентської конференції стали черговим кроком у процесі долучення юних дослідників до економічної науки. 

 

Людмила Смолій, керівник наукового гуртка кафедри економіки