+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підсумки Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 175-річчю Уманського національного університету садівництва: секція економіки

Всеукраїнська студентська наукова конференція проходить в Уманському національному університеті садівництва напередодні святкування 175-ї річниці закладу і тим самим засвідчує, що у ньому створено умови для розвитку і процвітання наукової роботи. Участь в цьому заході є чудовою нагодою для студентів долучитися до наукових досліджень. Формат конференції передбачав проведення, крім пленарного засідання, презентацію  досліджень в рамках окремих наукових секцій.  24 квітня 2019 р. на кафедрі економіки відбулося засідання відповідної секції.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась керівник студентського наукового гуртка, доцент кафедри економіки Людмила Смолій, яка підкреслила важливість проведення таких заходів для апробації наукових досліджень студентів та отримання ними  навичок ведення наукової дискусії.

У науковому заході взяли участь 23 студенти І та ІІ курсів факультетів економіки та підприємництва. Протягом роботи секції було заслухано  і обговорено 10 наукових доповідей студентів.Студенти продемонстрували ґрунтовну теоретичну підготовку та навички для проведення наукових досліджень у сфері юриспруденції, а також виявили справжню зацікавленість щодо участі у подібних заходах й за межами нашого університету.

Доповіді учасників конференції відзначалися новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. До обговорення активно долучалися студенти та викладачі.  Молоді дослідники підняли ряд актуальних наукових питань: висвітлення досвіду економічно розвинутих країн в розвитку системи соціального захисту населення(доповідач Караульна Крістіна, 21-е група), напрямів державної політики щодо екологізації національної економіки (доповідач Сухомлінова Інна, 21 к-е група), європейського досвіду регулювання сільського розвитку та можливостей його використання в Україні (доповідач Очеретня Анастасія, 11 м-е група). Жваву дискусію серед присутніх викликати доповіді, що були присвячені важливим аспектам управління інтелектуальною власністю підприємств(доповідач – Гейко Тимофій, 11 м-е група), а також проблемі поширення бідності у світі (доповідач Білокур Артур, 11-е група).

Доповіді учасників оцінювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли д.е.н., професор Мудрак Р.П., к.е.н., доценти Костюк В.С., Смолій Л.В. Найкращими визнано доповіді студентів:

І місце

Караульна К.Ю. (21-е група),

науковий керівник к.е.н., доцент Костюк В.С.

ІІ місце

Білокур А.І.  (11-е група),

науковий керівник к.е.н., доцент Костюк В.С.

ІІІ місце

Волков М. р. (11-е група),

науковий керівник к.е.н., доцент Смолій .В.

Науково-педагогічний колектив кафедри економіки вітає призерів та висловлює сподівання, що напрацювання, думки, висновки, які розглядалися на конференції, знайдуть своє втілення і будуть реалізовані при вирішенні нагальних питань.

 

Людмила Смолій, к.е.н., доцент, керівник студентського наукового гуртка кафедри економіки