+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підсумки Всеукраїнської студентської наукової конференції, приуроченої 215-річчю від дня народження О.Д. Нордмана: секція економіки

Гарною традицією в Уманському національному університеті садівництва є проведення щорічної студентської конференції, участь в якій є чудовою нагодою для студентів долучитися до наукових досліджень. Цьогоріч конференція присвячена 215-річчю від дня народження видатного вченого О.Д. Нордмана.

 Формат конференції передбачає проведення, крім пленарного засідання, презентацію  досліджень в рамках окремих наукових секцій.  25 квітня 2018 р. на кафедрі економіки відбулося засідання відповідної секції.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась керівник студентського наукового гуртка, доцент кафедри економіки Людмила Смолій, яка підкреслила важливість проведення таких заходів для апробації наукових досліджень студентів та отримання ними  навичок ведення наукової дискусії.

У науковому заході взяли участь 23 студенти І, ІІ та V курсів факультетів економіки та підприємництва та менеджменту. Протягом роботи секції було заслухано  і обговорено 12 наукових доповідей студентів.

Доповіді учасників конференції відзначалися новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. До обговорення активно долучалися студенти та викладачі. Особливе зацікавлення викликали доповіді, що порушили  питання ролі криптовалют в сучасній економіці (доповідач Караульна Крістіна, 11-е група), тенденцій віртуалізації та цифровізації економіки  (доповідач Веремйова Таїсія, 11-ма група), ефективності державного управління в умовах бюджетної децентралізації (доповідач Захарченко Марія, 21-пб група). Жваву дискусію серед присутніх викликати доповіді, що були присвячені внеску А. Маршалла та К. Маркса в розвиток світової економічної науки (доповідачі – Поштарюк Ірина, 11-пт група та Панченко Катерина, 11-е група), а також особливостям поширення інфляційних процесів в Україні (доповідач Балашова Катерина, 21-гр група).

Доповіді учасників оцінювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли д.е.н., професор Мудрак Р.П., к.е.н., доценти Костюк В.С., Фицик Л.А. та староста наукового студентського гуртка, студентка 11 к-е групи Гончар Лілія.

Найкращими визнано доповіді студентів:

І місце

Караульна К.Ю. (11-е група),

науковий керівник к.е.н., доцент Смолій Л.В.

ІІ місце:

Веремйова Т.Ю. (11-ма група),

науковий керівник к.е.н., доцент Смолій Л.В.

ІІІ місце:

Захарченко М.А. (21-пб група),

науковий керівник к.е.н., доцент Котвицька Н.М.

Науково-педагогічний колектив кафедри економіки вітає призерів та висловлює сподівання, що напрацювання, думки, висновки, які розглядалися на конференції, знайдуть своє втілення і будуть реалізовані при вирішенні нагальних питань.

 

Керівник наукового гуртка кафедри економіки, к.е.н., доцент Людмила Смолій