+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підсумки Всеукраїнської студентської наукової інтернет-конференції: секційне засідання кафедри економіки

Проведення Всеукраїнської студентської наукової Інтернет-конференції в Уманському національному університеті садівництва, приуроченої 120-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства С.С. Рубіна, припало цьогоріч на період дії карантинних обмежень.  Однак, навіть в такій ситуації, в університеті створюються умови для розвитку і процвітання студентської наукової роботи. Формат конференції передбачав презентацію  досліджень в рамках окремих наукових секцій.  23 квітня 2020 р. на кафедрі економіки відбулося засідання відповідної секції у дистанційному режимі. Захід об'єднав студентів та викладачів, які цікавляться актуальними питаннями економічної науки. 

У секційному засіданні взяли участь 13 студентів І-ІІІ курсів факультету економіки та підприємництва. Впродовж роботи секції з використанням платформи Zoom було заслухано  і обговорено наукові доповіді студентів,  деякі доповідачі представили свій науковий доробок через інші канали звʼязку. Студенти продемонстрували ґрунтовну теоретичну підготовку та навички проведення наукових досліджень у сфері економіки.

Доповіді учасників конференції відзначалися новизною, креативним підходом до висвітлення проблематики дослідження, практичною значущістю їх результатів. До обговорення активно долучалися студенти та викладачі.  

Доповіді учасників оцінювала конкурсна комісія, до складу якої увійшли д.е.н., професор Мудрак Р.П., к.е.н., доценти Бурляй А.П., Смолій Л.В. Найкращими визнано доповіді студентів:

І місце

Караульна К.Ю. (31-е група),

науковий керівник: к.е.н., ст. викладач Фротер О.С.

ІІ місце

Маринчук В. П. (31-е група),

науковий керівник: к.е.н., ст. викладач Фротер О.С.

ІІІ місце

Жержевська Н.М.  (11-е група),

науковий керівник: викладач Осіпова А.А.

Участь в проведеному заході стала чудовою нагодою для студентів долучитися до наукових досліджень та вдосконалити власні навички ведення наукової дискусії. Активна їх участь у студентській науковій інтернет-конференції свідчить про зацікавленість у самостійній науковій роботі, небайдужість до обраної майбутньої професії та слугуватиме забезпеченню у майбутньому їх конкурентоспроможності на ринку праці.

Людмила Смолій, к.е.н., доцент, керівник студентського наукового гуртка кафедри економіки