+38 (04744) 3-22-26
Меню

Підвищення професійної етики науково-педагогічних працівників кафедри економіки через курс «Зрозуміло про конфлікт інтересів»

В умовах сучасності особлива увага приділяється врегулюванню конфліктів інтересів серед працівників закладів вищої освіти, оскільки вони надають освітні послуги широкому колу людей, а їхня діяльність часто відбувається з можливістю виникнення конфліктів інтересів. Це явище може збільшувати ризики корупції та інші негативні наслідки.

З метою підвищення ефективності виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів науково-педагогічні працівники кафедри економіки УНУС долучилися до онлайн-курсу «Зрозуміло про конфлікт інтересів» від Національного агентства з питань запобігання корупції (платформа Study.NAZK).

Проходження курсу «Зрозуміло про конфлікт інтересів» дозволило:

–      докладніше дізнатися про конфлікт інтересів і як запобігти його виникненню; а також що робити якщо конфлікт інтересів виник;

–      ознайомитися з іншими обмеженнями щодо запобігання корупції, яких потрібно дотримуватись під час виконання службових повноважень;

–      розібратися з питанням відповідальності за порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Проходження цього курсу значно підвищило компетентність науково-педагогічних працівників кафедри економіки УНУС у сфері виявлення, запобігання та врегулювання конфліктів інтересів. Адже, отримані знання дозволять не лише уникати конфліктів інтересів, а й активно сприяти створенню чесного та прозорого середовища в університеті. Такий підхід сприяє підвищенню довіри громадськості до закладу вищої освіти та підвищенню якості надання освітніх послуг.

 Оксана Фротер, доцент кафедри економіки